Pokoleniowy murzynek


1 kostka margaryny
1,5 szklanki cukru pudru
4 łyżki wody
1,5 szkl mÄ…ki tortowej
3 łyżki kakao
3 jajka
3 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia


W garnku na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, kakao, cukier puder z dodatkiem wody. Masa ma być jednolita. Odlewamy pół szklanki masy.
Ubijamy pianę z białek a do masy czekoladowej dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia oraz na końcu pianę z białek. Całość delikatnie mieszamy.
Przelewamy do podłużnej foremki i pieczemy około godzinę w 170'C.
Po przestudzeniu polewamy odłożoną polewą.


2009-11-27
elwirka
Bardzo fajnie wyglÄ…da to ciasto, napewno je przygotujÄ™ ;)
2010-02-22
smakorzka
bardzo dobre