przepisy kulinarne menu

Strona główna
Przepisy kulinarne

:: Przepisy na ciasta ::
:: Przepisy na torty ::

O mnie
Kontakt







przepisy kulinarne polecamy

przepisy kulinarne
www.parkingokecie24.pl warszawa
biuro rachunkowe Wrocław


przepisy kulinarne losowe

Ciasto Adam i Ewa

przeglądaj inne przepisy kulinarne

Ciasto Adam i Ewa



składniki na Ciasto Adam i Ewa


Biszkopt:
4 jajka
1 szklanka cukru
1 szklanka maki tortowej
1 ?y?eczka proszku do pieczenia

3 puszki mandarynek – mog? te? by? brzoskwinie
2 szklanki soku pomara?czowego
2 budynie waniliowe
2 opakowania herbatników
3 opakowania ?mietan-fixu
½ litra ?mietanki 30% - ?aciatej
3 ?y?ki cukru pudru
2-3 ?y?ki alkoholu – ja daj? amaretto
polewa


sposób przygotowania: Ciasto Adam i Ewa


Jajka na biszkopt ubijam z cukrem i stopniowo delikatnie dodaj? przesiana m?k? z proszkiem do pieczenia. Wylewam do tortownicy o ?rednicy 21 cm lub na blaszk? o wymiarach 23x23 cm. Nas?czamy go wod? wymieszan? z sokiem cytryny i cukrem.

Na biszkopcie uk?adam os?czone mandarynki lub brzoskwinie.

Sok z mandaryni i 1 ½ szklanki soku z pomara?czy zagotowuje a w pozosta?ej ½ szklanki soku pomara?czowego rozpuszczam budynie. Wlewamy budynie do gotuj?cego si? soku i szybko mieszamy by nie by?o grudek. Gor?cy wylewamy na mandarynki.

?mietan? ubijam i pod koniec dodaje cukier puder i ?mietan fixy. Wylewamy na budy?.
Herbatniki moczymy w alkoholu i uk?adamy na ?mietanie. Na gór? daje polew?.


komentarze do: Ciasto Adam i Ewa


2010-03-08
bardzo pyszne

2011-02-13 du?ka
bez polewy!!!

przeglądaj inne przepisy kulinarne


Skomentuj przepis

Imie/login:

Copyright © 2007 Torty i ciasta - przepisy kulinarne